Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، شهادت دانشمند و نخبه‌ جوان کشور ایران، شهید مصطفی احمدی روشن، اندوه دیگری بر دل دوستداران دانش و متعهدان به پیشرفت جمهوری اسلامی نهاد. 

رشد شتابنده‌ علمی و فتح قله‌های دانش که با همت و عزم جوانان مؤمن و غیور و توانایی چون مصطفای شهید، رونق یافته، امروز قائم به هیچ فردی نیست، این یک جنبش تاریخی و برخاسته از یک عزم خلل‌ناپذیر ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دانشمند شهید مصطفی احمدی روشن ۱۷ شهریور ۱۳۵۸ در شهر همدان به دنیا آمد. تحصیلات خود را در همدان، آغاز کرد و پس از گذراندن دوره راهنمایی و دبیرستان در سال ۱۳۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد.

در سال ۱۳۸۱ در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد و در همین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از آن وارد مرحله دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی شد.

شهید احمدی روشن، در دوران تحصیل در دانشگاه در طرح ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها که برای نخستین بار در کشور انجام شد، همکاری داشت و چندین مقاله ISI به زبان‌های انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر علمی جهان به چاپ رساند. 

شهید مصطفی احمدی روشن پس از اخذ مدرک کارشناسی از رشته مهندسی شیمی، به رغم اینکه همزمان موقعیت‌های کاری دیگری داشت با توانمندی‌های خود وارد سازمان انرژی اتمی شد.

ابتکارات شهید احمدی روشن همواره تیری در چشم دشمنان بود

تأثیرگذاری بالا، علم فراوان و ابتکارات شهید احمدی روشن همواره تیری در چشم دشمنان بود به نحوی که سرانجام ساعت ۸:۳۰ روز ۲۱ دی ۱۳۹۰، در حالی که عازم محل کار خود بود، در خیابان شهید گل نبی (میدان کتابی)، روبروی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، هدف عملیات تروریستی دو موتورسوار قرار گرفت.

دو تروریست موتورسوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی به خودروی وی که یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ بود، او را به شهادت رساندند.

با انفجار این بمب مهندس احمدی روشن بلافاصله به شهادت رسید و رضا قشقایی فرد، راننده خودرو نیز به شدت مجروح شد و ساعتی بعد در بیمارستان رسالت تهران بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید.

پیکر پاک شهید مصطفی احمدی روشن پس از نماز جمعه روز ۲۴ دی و با همراهی سیل عظیم عاشقانی که برای تشییع وی آمده بودند، در جوار امام زاده علی اکبر چیذر تهران به خاک سپرده شد.

شهدای نخبه‌ی جوان مایه‌ افتخار کشور هستند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۹ دی  سال ۱۳۹۰ با حضور در منزل شهیدان مصطفی احمدی روشن و داریوش رضایی نژاد از شهدای نخبه کشور، در فضایی معنوی با خانواده‌های آنان دیدار و گفت وگو کردند.

ایشان در جمع خانواده شهید احمدی روشن با بیان اینکه این شهدای نخبه‌ جوان مایه‌ افتخار کشور هستند، خاطر نشان کردند: ارزش وجودی این شهدا از دو بعد قابل توجه است: جنبه اول، فعالیتهای علمی و تحقیقی و تسلط آنان به کارهای مهم و حساس است که نشان از استعداد برتر و نخبگی آنان دارد و جنبه دوم، ابعاد الهی و معنوی این جوانان است که همین عامل زمینه را برای شهادت آنان آماده می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای شهادت این جوانان را، در راه خدا و زمینه‌ساز پیشرفت اسلام دانستند و تأکید کردند: با پیروزی انقلاب اسلامی از تهمت‌های بزرگی که دشمنان علیه این انقلاب مطرح می‌کردند این بود که راه علم در این کشور بسته شد، اما جوانان کشور با مجاهدت و تصرف عرصه‌های علمی و به میدان آوردن حرفِ نو و ظرفیت‌های بالای خود، این تهمت دشمن را باطل کردند.

رهبر انقلاب همچنین با حضور در منزل شهید داریوش رضایی‌نژاد با تأکید بر اینکه تلاش دشمنان برای ترور جوانان نخبه‌ی کشور، نشان‌دهنده‌ی عظمتِ کاری است که آنان انجام می‌دهند، خاطر نشان کردند: امروز پیشرفت جمهوری اسلامی مایه‌ی دلگرمی ملتهای مسلمان و جوانان کشورهای اسلامی است.

۱۳۹۰/۱۰/۲۹

شهدای هسته‌ای در یک نگاه

شهید مسعود علی‌محمدی مدرک کارشناسی را از دانشگاه شیراز (۱۳۶۴) و کارشناسی ارشد (۱۳۶۷) و دکترای فیزیک با گرایش ذرات بنیادی را از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۷۱ کسـب کرد. او دهها مقاله تألیف کرد و اولین دانش‌جوی دوره پسادکتری در پژوهشـگاه دانش‌های بنیادی بود. 

تخصص اصلی او ذرات بنیادی، انرژی‌های بالا و کیهان‌شناسی بود و با پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات) نیز طی سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ همکاری داشت.

شهید علی‌محمدی، یکی از برگزیدگان جشنواره بین‌المللی خوارزمی در سال ۸۶ بود و در پژوهش‌های بنیادی رتبه دوم را کسب کرد.وی از سال ۱۳۷۴ در دانشکده فیزیک دانشگاه تهران مشغول به تدریس و عضو هیئت علمی و هیئت ممیزه این دانشگاه بود. 

وی همچنین در مقاطع مختلف تحصیلی شاخه فیزیک در تربیت معلم، به عنوان استاد راهنما و مشاور در پروژه‌های پایان‌نامه‌های مرتبط با علوم فیزیکی دوره‌های تحصیلات تکمیلی، به فعالیت مشغول بود و  همچنین با  دانشگاه مالک‌اشتر و دانشگاه امام‌حسین(ع) همکاری داشت.

شهید مجید شهریاری استاد دانشگاه شهید بهشتی، فیزیک‌دان و دانشمند هسته‌ای متولد زنجـان بود.

وی با کسب رتبه دوم کنکور سراسـری در سـال ۱۳۶۳، در آزمون ورودی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رشته‌ مهندسی الکترونیک پذیرفته شد. سپس در سال ۱۳۶۷ با کسب رتبه نخست در آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی هسته‌ای وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و در نهایت در سال ۱۳۷۷ دکترای خود را در رشته علوم و تکنولوژی فناوری هسته‌ای از دانشگاه امیرکبیر دریافت کرد.

برگزاری دوره‌هایی چون «کارگاه آموزشی آشنایی با کدهای محاسباتی رآکتورهای هسته‌ای» از جمله خدمات شهریاری بود. یکی از طرح‌های مهم شهریاری، طراحی‌های تئوریک مربوط به ساخت نسل جدید رآکتورهای هسته‌ای بود که بازتاب زیادی نیز در مراکز علمی جهان داشت. او از جمله کارشناسان ارشد مبارزه با کرم رایانه‌ای استاکس ‌نت بود. همچنین ساخت صفحات سوخت نیز از کارهای مهم آن شهید عزیز بود.

شهید داریوش رضایی‌نژاد در سال ۱۳۵۶ در شهرستان آبدانان در استان ایلام به دنیا آمد. وی از همان کودکـی در سخن گفتن و دیگر رفتارهایی که از خود بروز می‌داد، نبوغ خود را به اطرافیان نشان می‌داد و در مدرسه نیز با هوش و توانایی خود، معلم و دانش‌آموزان را شگفت‌زده می‌کرد.

وی مهر سال ۱۳۷۳ در رشته مهندسی برق، در گرایش قدرت، در دانشگاه پذیرفته و وارد دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر اصفهان شد.

رضایی‌نژاد علاوه بر نبوغ ذاتی خود در امور کارگاهی و آزمایشگاهی که از ویژگی‌های عمومی نوابغ و مخترعان است، در تحصیل و پذیرش و اجرای آکادمیک نیز بسیار منظم و کوشا بود.

وی ضمن فراگیری و کسب تجربه در رشته خود، در زمینه استفاده از رایانه و علوم کامپیوتری بسیار توانا بود. با داشتن چنین توانایی‌هایی، توانست در مدت هفت ترم و با رتبه اول، به‌عنوان دانشجوی برتر دانشگاه خود فارغ‌التحصیل شود.

شهید دکتر داریوش رضایی‌نژاد به محض فارغ‌التحصیلی به‌ عنوان پژوهشگر در مراکز مهم تحقیقاتی و علمی کشور مشغول به کار شد. در عرصه‌ای که فعالیت می‌کرد، توانایی فراوان و نبوغ و تلاش خود را در مسیر خدمت به وطن خویش قرار داد.

وی ضمن تدریس و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی، مسئول اجرای بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و خواجه نصیرالدین طوسی بود. او در ۳۴ سالگی معاونت انرژی اتمی ایران را به عهده داشت.

شهید محسن فخری‌زاده مهابادی معاون وزیر دفاع ایران بود. او ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را برعهده داشت.

شهید فخری‌زاده پیش از ورود به برنامه هسته‌ای کشور، به همراه شهید حسن تهرانی مقدم، صنایع موشکی کشور را پایه‌گذاری کردند و هدایت پروژه‌های دفاعی کشور را مدیریت کرد.

شهید فخری زاده استاد دانشگاه امام حسین(ع) و سپس رئیس دانشگاه مالک اشتر شد و هدایت بسیاری از دانشجویان آن دانشگاه را برعهده داشت. همچنین مؤسسه‌ای به نام سازمان نوآوری و تحقیقات دفاعی (معروف به سپند) را که به دانشگاه صنعتی مالک اشتر وابسته بود، اداره می‌کرد.

شهید فخری‌زاده دانشمند ارشد وزارت دفاع و دانش‌آموخته فیزیک هسته‌ای و توانمندی‌های مدیریتی وی زبانزد بود. یکی از آخرین کارهای این مدیر لایق کشور ساخت کیت تشخیص کرونا بود.

راه این شهیدان پر رهرو و نام و یادشان پایدار باد.

از: رضا رضایی مجد

برچسب‌ها پرونده شهدای هسته ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پرونده شهدای هسته ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پرونده شهدای هسته ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح شهید مصطفی احمدی روشن داریوش رضایی نژاد شهید احمدی روشن دانشگاه صنعتی رشته مهندسی مالک اشتر فخری زاده هسته ای ی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۳۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد

به گزارش خبرنگارمهر، پیش از ظهر شنبه مراسم تشییع خانم معصومه حائری عروس ارشد امام خمینی (ره) و همسر شهید آیت الله «سیدمصطفی خمینی» از مسجد نو واقع در میدان آستانه قم به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها برگزار شد.

آیت الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید بر پیکر مرحومه خانم حائری اقامه نماز کرد و پس از طواف گرد مضجع مطهر بانوی کرامت، آن مرحومهدر مقبره شیخ فضل‌الله نوری صحن امام رضا علیه السلام حرم مطهر به خاک سپرده شد.

حجت ااسلام سید یاسر و سید حسن خمینی و تعدادی از اعضای بیت امام راحل، سید محمدآقامیری استاندار قم، برخی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برخی چهره های سیاسی و اقشار مختلف مردم در این مراسم حضور داشتند.

گفتنی است مراسم بزرگداشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی بعد از نماز مغرب و عشا امشب در حسینیه شهدا برگزار می شود.

معصومه حائری عروس ارشد امام خمینی (ره) و همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی صبح ششم اردیبهشت ماه پس از یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

وی فرزند مرحوم آیت‌الله شیخ مرتضی حائری و از خاندان آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری بنیان گذار حوزه علمیه قم بود که در ۱۷ فروردین ماه سال ۱۳۳۳ با حاج آقا مصطفی خمینی ازدواج کرد و حاصل ازدواجشان ۴ فرزند است.

این بانو در دوران تبعید حضرت امام (ره) و حاج آقا مصطفی در عراق حضور داشت و همسر گرامیشان را همراهی می‌کرد.

کد خبر 6089930

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • برگزاری برنامه های تبیینی اندیشه شهید مطهری در هفته معلم
  • برخورد با متجاوزین به بیت‌المال باید بازدارنده باشد | امروز یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود
  • یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است
  • یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد